Dutch TT Assen 2018! 


Na lang wachten was het dan zover, de 2e race van het ONK in het bijprogramma tijdens de TT van Assen! 

Al op woensdag zijn we afgereisd naar Assen om alles op te bouwen en het er top uit te laten zien. 

Het was niet alleen bijzonder om tijdens de TT mee te mogen rijden, maar ook bij ons in de klasse reden er supersport 300 WK-coureurs mee. 

 

Op vrijdag hadden we 1 vrije training en 1 kwalificatie op het programma staan. 

In de eerste vrije training had ik heel veel spanning, alles was heel hectisch en de tribunes zaten nog best vol. 

Het ging nog niet zoals gehoopt en ik was dus ook niet tevreden. 

De kwalificatie ging echter een stuk beter! 2 Seconden van mijn trainingstijd af en het voelde goed, totaal als 20 gekwalificeerd van de 37 deelnemers en 11e van de Yamaha`s. 

 

Op zaterdag hadden we alleen 1 wedstrijd. 

Mijn start was heel goed en meteen kwam ik in een groepje terecht van ongeveer 6 man. Elke ronde hadden we strijd en leerden veel van elkaar. De rondetijden waren niet erg snel maar dat kon ook niet met zoveel inhaalacties. Ook stond er enorm veel wind, dus hadden we veel aan de slipstream. Degene die als eerste van het groepje de bocht uit kwam, kon de volgende bocht weer als laatste aansluiten. Het liefst had ik met het groepje voor mij meegereden, want de tijden waren hetzelfde. 

In de laatste ronde reed ik op kop maar werd door de slipstream van alle kanten ingehaald. Dat kon zomaar niet dus hield ik het gas in de Ramshoek vol open ook al zaten er 2 naast me :) Heb ze achter mij kunnen houden en verloor het net op 0.008 seconden van de eerste man van het groepje. 

Uiteindelijk ben ik 21e geworden, zeer tevreden en veel geleerd!

 

Ook op Zondag hadden we meteen de wedstrijd. 

Er zat nog enorm veel publiek en was dus heel erg gespannen. 

Mijn start was ook weer goed en kon met een snellere groep mee. Helaas raakte ik mijn concentratie kwijt en moest ik lossen. Later reden we samen in dezelfde groep als in wedstrijd 1. Ook dit keer wisselden we veel van positie, maar dit keer lukte het mij niet om ze achter te houden. Ben als 25e over de finish gekomen en dus zeker niet tevreden! Er had echt veel meer ingezeten. 

Dat gaan we de volgende keer doen tijdens de GP van Sachsenring! 

 

Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft om dit weekend top te laten verlopen! 

Bekijk ook de foto`s 

 

- Mieke Abbink