NIEUWS

IDM Hockenheim en terugblik seizoen 2021!

 

We kenden een moeilijk weekend in Hockenheim, de laatste race van het seizoen. Op dit circuit reed ik mijn beste wedstrijden ooit in 2019, dus ik keek er met volle vertrouwen naar toe ondanks het moeilijke weekend in Red Bull Ring. 


IDM Hockenheim & terugblik seizoen 2021

IDM Red Bull Ring 

Helaas hadden we het geluk niet aan onze zijde dit raceweekend... Nog nooit was ik op de bekende Red Bull Ring in Oostenrijk geweest, een mooie baan en omgeving.

 

Positieve thuisrace in Assen! 

Afgelopen weekend stond de volgende wedstrijd al weer op het programma, IDM Assen, mijn thuiswedstrijd! De verwachtingen waren dus ook hoog met een groot deelnemersveld van maar liefst 32 rijders en twee WK rijders. 

Moeilijk weekend voor Mieke Abbink in Schleiz

Afgelopen weekend hadden we alweer de 3e wedstrijd van seizoen in Schleiz, een stratencircuit in Oost-Duitsland. Ná de zware val in Most ben ik weer volledig hersteld om te racen en...


Geen races door val in Most

Voor de tweede week van juni stond IDM Most op het programma, een circuit net over de grens van Tsjechië. Voor mij een lastig circuit met langzame bochten en slecht asfalt. 

IDM Oschersleben

Het IDM-seizoen is officieel begonnen in Oschersleben! Een van mijn favoriete circuits...

 

 

 

Begin seizoen 2021, wintertraining & corona-update

De wintermaanden zijn definitief voorbij, we mogen weer racen! Eind maart zijn we afgereisd naar Spanje om te trainen in Alcarràs..


Mooi weekend in Hockheim, de laatste race van het seizoen!

IDM Hockenheim, alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2020. Op vrijdag hadden we twee vrije trainingen en één kwalificatie. Het was koud, gelukkig wel droog. 

 

Moeilijk weekend goed afgesloten in Sachsenring en Lausitzring!

Het IDM seizoen is weer in volle gang, we hadden 4 wedstrijden op 2 verschillende circuits in één week tijd. Sachsenring en Lausitzring, zwaar, maar heel gaaf! 

Aftrap van het seizoen in Assen

Eindelijk was het dan zover, we mogen weer racen. De aftrap van het seizoen was in Assen, waar we dit jaar veel getraind hebben. Helaas zonder publiek, maar dat maakt niet uit, we kunnen weer. 

 


Het IDM seizoen kan beginnen!

Goed nieuws, het IDM seizoen kan beginnen. Afgelopen week hebben we te horen gekregen dat we vanaf augustus weer wedstrijden mogen racen.

De eerste helft van 2020...

Helaas gaat de eerste wedstrijd van het IDM seizoen 2020 in Oostenrijk niet door i.v.m. het coronavirus. Heel erg jammer, maar we kunnen er niks aan veranderen. 

Overzicht van het seizoen 2019 en plannen voor 2020! 
Wat een mooi seizoen! kort, maar krachtig:) Hier korst een overzicht van de resultaten...

 


Moeilijk weekend in Most, toch goed afgesloten!

Op woensdagochtend vertrokken we heel vroeg naar Most voor het 4e IDM weekend in Tsjechië. Ik was hier nog nooit geweest dus ik had al een achterstand op de rest. Het IDM reed samen met de ADAC KTM Junior Cup en we hadden dan ook een enorm startveld van 45 man! 

Taai weekend in Schleiz, toch tevreden!

In het tweede weekend van juli zijn we afgereisd naar het Oost-Duitse circuit Schleiz om te trainen voor de IDM wedstrijd op 26-28 juli. Het weekend bestond uit drie dagen training en met twee wedstrijden. 

 

 

Een goede start van het seizoen 2019! 

Nou... De eerste meters zitten er op! Om ons voor te bereiden op het IDM in Oschersleben, hebben we deelgenomen aan de Alpe Adria Cup op Assen. We zagen dit volledig als training omdat ik nog nooit op deze motor had gereden en nog helemaal niet in mijn ritme zat. 


Goede afsluiter van het seizoen in Hockenheim! 

IDM Hockenheim, alweer het laatste raceweekend van het seizoen 2019. Vorig seizoen ging het hier heel goed, dus wilde ik graag mijn progressie van dit jaar bekijken:) Op vrijdag hadden we twee vrije trainingen, het regende de hele dag. Ik had moeite om op gang te komen, maar over het algemeen ging het redelijk...

 

Mooi weekend in Assen tijdens het IDM

IDM Assen, wat een leerzaam weekend! Na een goed verlopen GAMMA Racing Day hadden we al weer het één na laatste IDM weekend op het programma staan. Vrijdagochtend waren er twijfelachtige omstandigheden, het had geregend maar begon langzaam op te drogen. Met hoge verwachtingen ging ik de eerste training in. 

Extra ingelaste IDM wedstrijd tijdens de GAMMA Racing Day!

Een week later ná het IDM in Most, Tsjechië, stond de GAMMA Racing Day al weer op het programma. De GAMMA Racing Day is het grootste auto-en motorsport evenement van heel Europa, met maar liefst 80.000 toeschouwers. Tijdens dit evenement reed ik in de Supersport 300 klasse met een heel groot startveld!  

 


Eerste training op de Yamaha R3 met de KNMV voorjaarstraining!

Na 6 maanden winterstop hebben gehad, konden we eindelijk weer rijden op de Yamaha R3. Met dank aan de KNMV die de training mogelijk maakte. 

 

 

Goede afsluiting van het seizoen in Hockenheim!
Ná de goed verlopen races in Assen, vertrokken we donderdagmiddag naar het circuit Hockenheim. De laatste race van het seizoen, ik had hier vorig jaar al gereden. Het circuit is niet mijn favoriet, er zitten veel hobbels in. 

 

Back in business op IDM Assen

Van mijn val in Schleiz ben ik niet echt opgeknapt. Zowel de trainingen als de wedstrijden gingen heel matig de laatste weken. We hadden een extra trainingsdag voorafgaande aan het IDM in Assen gepland, na een dag rijden zat ik nog 4 seconden van mijn PR af.


Gastoptreden in de Yamaha R3-cup tijdens de Gamma Racing Day!

In het weekend van de Gamma Racing Day op Assen heb ik met een wildcard meegereden in de Yamaha R3 cup. 

Een tweedaags evenement met 2 kwalificaties en 1 wedstrijd, er deden 21 coureurs mee. 

Ups en downs tijdens het IDM in Schleiz

In het weekend van 27-29 Juli stond de 3e IDM wedstrijd op het programma op het stratencircuit van Schleiz. Een nieuw en moeilijk circuit. 

 

 

 

Beste wedstrijd op Sachsenring!

Ook tijdens de GP van Sachsenring reden we mee in het bijprogramma, dit keer samen met de Duitse Ktm Junior Cup. Een drie-daags evenement op een nieuwe baan met maar liefst 36 rijders!

 

 


Dutch TT Assen 2018! 

Na lang wachten was het dan zover, de 2e race van het ONK in het bijprogramma tijdens de TT van Assen! 

Al op woensdag zijn we afgereisd naar Assen om alles op te bouwen en het er top uit te laten zien. 

Tweede plaats en een nieuw PR op Assen

Om een goed wedstrijdritme te behouden voor de TT deden we ook mee aan de wedstrijd van de OW-Cup op Assen. De vrijdag ervoor konden we trainen en op zaterdag de wedstrijd.

Derde plaats in de OW-Cup op Assen! 

Op maandag 14 mei hebben we een dag getraind op Assen om de nieuwe data van Roteg Racing te testen. Dit ging heel erg goed en we wouden meer trainen voorafgaand van de Dutch TT. 


Eerste wedstrijd van het seizoen 2018 in Oschersleben! 

Eerste wedstrijd in Oschersleben, tjah... wat moet ik zeggen. We konden 5 dagen rijden, twee dagen volop trainen en daarna begon het wedstrijd weekend.

 

 

3-Daagse training op GP-circuit Barcelona!

In de laatste week van maart hebben we last minute besloten om naar Barcelona te gaan en daar 3 dagen te trainen met DG Sport. Het waren hele mooie dagen; het was prachtig weer en ik heb heel veel geleerd. 

Nieuwe (oude) kleurstelling voor Abbink-Racing in seizoen 2018! 

In het seizoen 2018 kom ik uit in de ONK/IDM klasse met de Yahama YZF R3! We hebben er voor gekozen om de oude kleurstelling uit de Moto2 in 2015 te doen. 

Met dank aan René Brink (Remar)


Wintertraining 10 januari 2018!

Op 10 januari zijn we afgereisd naar Spanje om daar 3 dagen te trainen, althans... Dat was de planning:) 

We vlogen s'ochtends al om 6 uur, zodat we meteen ná aankomst konden rijden.

Laatste race van het seizoen 2017 in Hockenheim!

In het weekend van 29 september - 1 oktober heb ik mijn laatste wedstrijd van het seizoen 2017 gereden op Hockenheim. 

 

 

Goede laatste training op Oschersleben voorafgaand van de wedstrijd op Hockenheim.

Het weekend vóór Hockenheim heb ik 2 dagen getraind op Oschersleben. Dit ging heel goed en ik heb mijn P.R. ook kunnen verbeteren met 0,5 seconden. 


IDM Oschersleben 2017

Op het laatste moment hebben we toch besloten om mee te doen aan de voorlaatste wedstrijd van de Yamaha R3 cup in Oschersleben. Een nieuwe baan met veel uitdaging.

 

 

IDM Assen 2017

Na de niet zo goed verlopen Gamma Racing Day's, was de week er op nog een wedstrijd met het IDM op Assen. 
Het IDM is het Duitse kampioenschap waar de R3 cup ook in meerijdt. Ook dit waren weer 3 dagen, met heel veel rijtijd. 

Gamma Racing Day 2017

Ook tijdens de Gamma Racing Day heb ik meegedaan om veel meters te maken en te leren. De Gamma Racing day is een heel groot 3-daags evenement met veel publiek. 

Ik reed mee met een wildcard!

 


Dutch TT Assen 2017! 

Begin juni 2017 hebben we besloten om mee te doen aan de Supersport 300 klasse die als bijprogramma tijdens de Dutch TT van Assen mee deed. Ik had nog nooit op de grote baan gereden en op deze motor; Yamaha YZF-R3. 

Voor het eerst op de Yamaha R3 op de grote baan! 

Na Staphorst zijn we meteen doorgereden naar Assen om daar 2 dagen volop te trainen met de Yamaha R3 op de grote baan! Alles voor het eerst dus! 

 

Yamaha R125 cup in Staphorst

Op 1 juni hadden we een wedstrijd in Staphorst, een straatcircuit. Dit was een moeilijk circuit en kende ook een paar gevaren. 

Het was best wel een pech weekend.

 


Training met de Moriwaki op Mettet!

Na de wedstrijden in Francorchamps, zijn we doorgereden naar Mettet; een semi-grote baan om daar voor de eerste keer op de Moriwaki te rijden..

Yamaha R125 cup Francorchamps 2017

20 & 21 Mei 2017 hadden we 4 wedstrijden in de Yamaha R125 cup op Francorchamps! Op 19 mei hadden we nog een trainingsdag. 

 

 

Yamaha R125 cup Assen 2017

Op 6 mei hadden we een wedstrijd op Assen, het was een eendaags evenement en we reden de baan andersom dan normaal, linksom.