Eerste wedstrijd van het seizoen 2018 in Oschersleben!


Eerste wedstrijd in Oschersleben, tjah... wat moet ik zeggen. We konden 5 dagen rijden, twee dagen volop trainen en daarna begon het wedstrijd weekend. Het weer zat zeker niet mee, er was alleen maar regen en heel veel wind. Omdat ik afgelopen seizoen in de regen was gevallen, moest mijn vertrouwen weer opgebouwd worden. In de laatste sessie was het droog, maar geen goed gevoel. 
Dan het IDM; dit jaar een heel groot startveld van maar liefst 32 rijders! In Oschersleben reden er 28 mee. 

 

- Vrijdag = 

We hadden 2 trainingen, gelukkig was het wel weer droog. 
Deze trainingen gingen redelijk en ik was weer op het niveau van van vorig jaar, 17e tijd. 

 

- Zaterdag = 

De dag begon met 2 kwalificaties en aan het eind de eerste wedstrijd. Kwalificatie 1 begon goed en zat in een mooi groepje, maar door een foutje raakte ik ze kwijt. De beste optie was om even door de pitsstraat te rijden en een nieuw groepje op te zoeken, met nog maar een paar minuten op de teller. 

De tweede kwalificatie ging ik weer als eerste weg om zoveel mogelijk van snelle rijders te leren. 
Ook kon ik weer mijn tijd verbeteren en wisselden we constant qua plek, uiteindelijk als 20e gekwalificeerd. Toch wel tevreden, een heel sterk startveld en een redelijke tijd dat dicht bij de rest zit. 

  • Wedstrijd 1 = 
    Mijn start was goed en in de eerste bocht mengde ik mij tussen het geweld. Ik bleef een paar ronden bij het groepje voor mij, maar langzaam raakte ik ze kwijt. Mijn tijden waren wel sneller maar toch zat ik er niet bij, gefinisht als 17e, jammer. 

- Zondag =  

Helaas was dit een mindere dag... 

We begonnen al vroeg met een warming-up van 10 minuten. Het was nog vochtig en er was veel zand op de baan, er werd dus ook niet hard gereden. 
Dan de wedstrijd; 5 minuten voor de wedstrijd zakte mijn suikerspiegel naar 2.5.... motor uit, helm af... het is klaar, ik moest het maar accepteren. Onvoldaan rijden we naar huis, verwerken en doorgaan! 

 

Dank aan stichting Happy Smile voor de fanatieke fanclub😊! Bekijk ook de foto`s! 

En de prachtige foto`s van Geert van der Tuuk! 

 

- Mieke Abbink