OVER MIJ


Even voorstellen

Mijn naam is Mieke Abbink, ik ben 18 jaar, geboren op 18 juni 2003 en ik kom uit Bornerbroek. Dit jaar ben ik met de opleiding sportmarketing begonnen, ik zit in een sportklas en kan ik volledig de focus leggen op het racen!

Vanaf juni 2017 race ik in de Yamaha R3 Cup, en in 2018 rijd ik op dezelfde motor, alleen dan in het IDM SuperSport 300 klasse! Ook in 2019/2020 heb ik in deze klasse gereden en in het seizoen 2021 ga ik voor de top 15 van het kampioenschap! 

Hoe kom ik bij racen? 

Deze vraag komt vaak bij mensen op, hoe kan het dat een meisje van mijn leeftijd zo geïnteresseerd is in de motorsport? Mijn vader, Jan Abbink, was van jongs af aan al fan van motorracen, hij ging vaak mee met André Stamsnijder (voormalig coureur) naar de races. Na vele jaren ervaring opgedaan begon hij in 2006 met zijn eigen team, het Abbink-Bos Racing team. Ik kreeg toen al veel mee van de racewereld, mijn vader is tot 2015 actief geweest in de wereldtop met Jasper Iwema.
Toen wilde ik zelf ook al heel graag racen! 


Het begin

Begin 2015 stond er opeens een Honda NSF 100 klaar om eens te proberen. Diezelfde middag reed ik mijn eerste rondjes achter de hal van Abbink Metaal, waar mijn vader mij begeleide.  

Vanaf het begin kreeg ik al hulp van Jasper Iwema en oud coureur Henny Boerman, zij hebben mij veel geholpen om mijn droom waar te maken. Al snel reed ik op de juniortrack in Assen. 

Mijn eerste competitiejaar (2016)

In de winter zijn we samen met Jasper en Henny naar Spanje gereisd, om daar een volle week te trainen en dus veel te leren. Ik moest namelijk goed voorbereid zijn voor het volgende jaar, ik was geselecteerd voor de Molenaar NSF Cup 100. Ik heb in dit jaar heel veel geleerd, met dank aan Arie en Carla Molenaar. 
Maar al gauw werd ik te groot voor de Honda NSF en moest dus een grotere stap ondernemen, de Yamaha R125 Cup2017

Een grotere stap (2017)

In het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 gingen we om de week trainen in Spanje, eerst met de NSF en daarna zijn we over gegaan op de Yamaha R125.

Dit ging een stuk beter want deze motor paste goed bij mijn lengte. Het seizoen ging het redelijk goed en heb ik veel progressie geboekt. 

4Holland-Racing

Vanaf het jaar 2017 hebben we ook een eigen team opgezet, 4-Holland Racing. Samen met de coureurs; Colin Velthuizen, Daan Booij, Rein Saris en ik. Samen vertegenwoordigen wij Nederland in 4 verschillende soorten klassen. 

Dutch TT Assen 

Begin juni 2017 hebben we besloten om mee te doen aan de Supersport 300 klasse die als bijprogramma tijdens de Dutch TT van Assen mee deed. Ik had nog nooit op de grote baan gereden en op deze motor; Yamaha YZF-R3. Dus 2 weken van tevoren gingen we trainen op het TT circuit van Assen, dit ging super goed en ik vond het al meteen geweldig op de grote baan! 

 

Dan de TT, ik was heel erg zenuwachtig, logisch:) 
Maar tot iedereens verbazing (en de mijne ook) ging het echt super goed! Voor de 2e keer op deze motor en grote baan ben ik 22e geworden van 33 deelnemers. 
Ik vond het echt een super ervaring tussen de grote jongens!

Verder in de Yamaha R3 Cup! 

Het weekend van de TT was echt geweldig!
Daarna hebben we besloten de laatste paar wedstrijden van 2017 ook mee te doen in de Yamaha R3 cup. 
Deze wedstrijden gingen heel goed en ik heb zeker veel progressie geboekt. Ik kon me goed redden tussen al die jongens van gemiddeld 18 jaar. 

 2018

IDM SuperSport 300 2018

In het seizoen 2018 hebben we deelgenomen aan het IDM SuperSport 300 kampioenschap. Het was een mooi seizoen, ik heb kennis gemaakt met close-racing, echte gevechten, tegenslagen,  successen, hard werken en dat werd beloond. Ook hebben we heel veel getraind en zo grote stappen gemaakt. Al met al was het een geweldig seizoen! 

 

2019

Seizoen 2019 

Ook dit jaar deden we volop mee  in de IDM Supersport 300 klasse. Het doel was top 15 en dat hebben we meerdere keren gehaald! 

Mijn hoogtepunt was toch echt wel de seizoensafsluiter in Hockenheim! Voor het eerst in de top 10, met maar liefst 40 deelnemers. Ik maakte dit weekend heel veel progressie en mijn tijden zaten dichtbij de snelste jongens.

Dit is ook mijn doelstelling voor seizoen 2020, waar ik in dezelfde klasse van start ga. 

2020

Seizoen 2020 was niet mijn beste jaar, het was sowieso een gek seizoen zonder publiek en met maar een beperkt aantal mensen om mij heen. Het IDM seizoen was kort, enkel 5 wedstrijden, maar toch heel zwaar. Het supersport 300 niveau is enorm hoog en heb ik halverwege mijn doel, top 10, moeten bijstellen. Zelfs de top 15 was moeilijk, helaas zat ik zelf ook niet lekker in mijn vel. Gauw vergeten en door naar het volgende seizoen. Het plan  is om nog een jaar te blijven rijden in de IDM SSP 300 klasse, hard te werken aan mijzelf en knallen!