Goede afsluiter van het seizoen in Hockenheim!


IDM Hockenheim, alweer het laatste raceweekend van het seizoen 2019. Vorig seizoen ging het hier heel goed, dus wilde ik graag mijn progressie van dit jaar bekijken:) 

Op vrijdag hadden we twee vrije trainingen, het regende de hele dag. Ik had moeite om op gang te komen, maar over het algemeen ging het redelijk. 

Zaterdagochtend hadden we de eerste kwalificatie, het leek droog te zijn, maar opeens begon het hard te regenen en was de baan weer nat. S'middags hadden we ook een kwalificatie, dus geen stres en hebben we het eerste kwartier gewacht. Later bleek het op te drogen en ging ik ook uit. Elke ronde vielen er coureurs vóór mij en raakte ik mijn vertrouwen steeds meer kwijt. Het was niet de beste kwalificatie, maar we hadden nog een kans. 

De tweede kwalificatie ging een stuk beter, ik had een goed gevoel en we hadden een paar dingetjes aangepast aan de vering. Mijn startpositie was iets minder, p20, maar best tevreden! Er was een deelnemersveld van 40 man en we zijn allemaal aan elkaar gewaagd. 

Race 1
Mijn start was wat minder, maar meteen de eerste bocht pakte ik 6 man. Ik kon meteen mee met de snelle groep voor mij. De hele race lag ik kop van een groep met maar liefst 7 man. Ik reed met nog drie rondes te gaan naar een coureur voor mij die een voorsprong had van 5 seconden. In de laatste ronde haalde ik hem in en eindigde ik als 10 over de streep. Mijn beste race ooit gereden! P9 voor de punten en een nieuw PR.

Race 2

Ook deze start was niet geweldig maar ik kon meteen 6 man inhalen. We vormden weer een groep en ik lag de hele race op kop. Wel voelde ik ze achter mij drukken en daar werd ik best zenuwachtig van. Met nog 2 rondes te gaan reed ik naar een groep toe die veel voorsprong had. In één bocht had ik alle drie de rijders te pakken. Helaas rijdend op P10 remde ik mijzelf onderuit in de laatste ronde... Wat baalde ik, de motor was niet erg beschadigd, maar ik kon niet meer verder rijden. Jammer, maar toch erg tevreden over onze prestaties dit weekend. Ook had ik mijn snelste tijd weer gereden, nog maar 3 seconden achter de kop. 

Dit weekend heb ik weer zoveel geleerd en dat heb ik te danken aan Leon, Henny en mijn vader. Samen vormen we een goed team!:) Helaas zit het seizoen er al weer op maar ik ben blij met de progressie die we dit jaar hebben geboekt, ik ga met volle vertrouwen de winter in. Dank aan iedereen die ons gesteund heeft dit seizoen! 

 

Foto's | Damon Teerink, Henk Teerink en Tiny Kolster.