Overzicht van het seizoen 2019 en plannen voor 2020! 


Wat een mooi seizoen! Kort, maar krachtig:) Hier kort een overzicht van de resultaten; 

Alpe Adria Cup

Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen, we zagen het als een training, want het telde niet mee voor het IDM kampioenschap.

Beide races had ik een goed gevoel met de nieuwe motor en was er een geweldige strijd. Dit was de eerste keer dat ik echt te maken kreeg met close-racing. Ik eindigde als 19e en 15e, wat dus een puntje in het EK betekend! 

IDM Oschersleben

Dit was de eerste wedstrijd van het IDM seizoen, de rest van mijn concurrenten hadden er al bijna een half seizoen opzitten, toen ik met mijn examens zat. Maar dat was niet te zien. De kwalificaties gingen precies als gehoopt en mocht ik starten op een goede p15. 

Ook de races gingen goed, veel strijd en een tweede goede posities. In race 1 eindigde ik als 10e over de streep, mijn eerste top 10! Ook in de tweede race ging het lekker, hoewel ik weinig concentratie had. Toch eindigde ik als 14e over de finish met een goede PR.

IDM Schleiz

In Schleiz ging alles even mis, ach ja... Beter alle mankementen in één keer dan continu trammelant:) Enkele weken vóór de IDM wedstrijd hebben we nog getraind op Schleiz. Twee dagen lang regende het met bakken uit de lucht. Ondanks dat ik geen regenheld ben, ging het echt heel goed. Helaas ging ik vol gas 6 onderuit. Niks aan de hand, maar ik kon niet verder rijden. 

Ook tijdens het IDM hadden we enkele problemen, op vrijdag mijn remmen verglaasd, zaterdag de koppeling stuk, zondag radiator doorboord. Pech, pech, pech... Toch ging het, wat ik wel gereden heb, best goed. 

 

IDM Most

Most is een moeilijk en technisch circuit, ik was hier nog nooit geweest dus de focus lag op het leren kennen van de baan. Dit ging niet heel gemakkelijk, we hadden veel regen en verkeerd gegokt met de kwalificatie. P35 op de startgrid.... Balen, er stonden misschien wel 45 rijders aan de start, maar dit was ver beneden mijn niveau. Dan maar in de wedstrijd scoren, dit ging helaas ook niet zoals gehoopt. In de eerste wedstrijd werd ik in de eerste ronde opgehouden door een valpartij en heb mij ook niet meer kunnen verbeteren. Dan maar scoren in race 2. Dit ging ook echt een stuk beter. De zon scheen en ik was er klaar voor, meteen in de eerste ronde pakte ik 15 man! Daarna volgen de tijden naar beneden en eindigde ik als 15e! Gelukkig maar, anders moest ik lopend naar huis:) 

Gamma Racing Day

Dit weekend hebben we heel veel geleerd en aangepast aan de vering. Opeens voelde ik veel meer als anders en dat was heel goed in de tijden weer te zien. We hadden een enorm startveld en kwalificeerde mij als 12e met maar 5 seconden achter wereldkampioenschap rijders! Beide wedstrijden waren geweldig, gave gevechten en een goed gevoel. Vechtend over de finishlijn moest er een fotofinish komen, maar hier was geen uitslag van. Er zat namelijk 0,000000 seconden tussen en dus een gedeeltelijke p11. In de tweede wedstrijd eindigde ik als 10! 

IDM Assen 

Aan het begin van het weekend had ik weinig vertrouwen, deze kwam geleidelijk aan terug. Het waren moeilijk eerste trainingen met twijfelachtige omstandigheden. In de kwalificatie ging het beter en kon ik mee. De eerste wedstrijd was helemaal top, een super goede rondetijd en leuke gevechten. Ook in de tweede wedstrijd ging het hard, niet sneller gereden maar heel veel geleerd. Plek 13 & 15, tevreden! 

IDM Hockenheim

Hockenheim, de laatste van het seizoen. Ik had weer moeite om op gang te komen, regen is niet mijn favoriet. In de kwalificatie ging het een stuk beter, de plek zelf was niet geweldig, maar de tijd wel! Met 40 man waren we allemaal aan elkaar gewaagd. Beide races waren mijn beste prestatie ooit! Continu in gevecht om plek 9, en de rondetijden schoten naar beneden. In race 1 werd ik ook 9e, race 2 ging nog veel beter, helaas viel ik in de laatste ronde door de druk. Dus die ronde tel ik even niet mee:) Helemaal geen paniek want ik was en ben super tevreden over mijn prestatie! 

Zo... dat was het seizoen al weer. Het jaar 2019 heb ik enorm veel geleerd en gezien dat ik met de top 10 mee kan. Plannen voor 2020? Houd mijn pagina in de gaten;) Hier een tip; de teamkleuren worden meisjesachtig:) 

Iedereen die mij geholpen heeft dit seizoen, hartstikke bedankt! En speciaal mijn vader, Henny, Leon en mijn familie! 

 

See you next year:)