Aftrap van het seizoen 2020 in Assen


Eindelijk was het dan zover, we mogen weer racen. De aftrap van het seizoen was in Assen, waar we dit jaar veel getraind hebben. Helaas zonder publiek, maar dat maakt niet uit, we kunnen weer. De trainingen hiervoor gingen super! Ik had de snelheid en kon met de grote jongens mee, helaas had ik dat dit weekend totaal niet. 

Vrijdag

Het was een hectische dag, omdat we al bijna een jaar lang geen wedstrijden hebben gehad moesten we weer even in het idm- ritme komen. Ik had 2 trainingen en 1 kwalificatie op het programma staan. Tijdens de trainingen had ik geen goed gevoel met de motor, ik was niet agressief genoeg en kon niet meekomen met de rijders waar ik normaal mee rijd. In de kwalificatie ging het al een stuk beter, ik zat precies op mijn PR en keek uit naar de tweede kwalificatie om te knallen. We hadden eindelijk een beeld van het niveau van het IDM en waar we staan. Het niveau is nog nooit zo hoog geweest! Het doel is in ieder geval top 15. 

Zaterdag

Het doel was om in de tweede kwalificatie meteen agressief de baan op te gaan, dit ging, totdat er in de eerste sector regen viel. Ik kon dus niet harder rijden dan gisteren. Zelfs toen het droog was had ik geen sleepje en ik heb mijn tijd niet verbeterd, P18 op de startgrid...

Race 1

Ik kwam redelijk goed weg en had een goede eerste ronde. Helaas werd ik door een snelle rijder agressief ingehaald die achteraan moest starten, ik kon niks anders dan wijd gaan en moest 5 man voorlaten. Ik wilde weer te snel terug naar voren en remde mijzelf onderuit in de derde ronde. Helaas, de wedstrijd is over... 

Zondag

Race 2

Balend van race 1 ging ik met volle moed de tweede race in, niks te verliezen. Ook deze start ging goed en ik kon meteen mee met de tweede groep van de race. Helaas kwam er al snel een rode vlag en kregen we een herstart van 9 rondes. Helaas viel ik al snel weer terug in mijn oude ritme, niet agressief, geen gevoel. Ik heb de race alleen uitgereden en kwam als 18e over de streep. Jammer, we gingen met hoge verwachtingen het weekend in, maar het kwam er niet uit. Ik zat ver onder mijn kunnen te rijden, ik heb al lang laten zien dat ik het kan. We kunnen nu alleen vooruit kijken naar de volgende wedstrijd in Sachsenring! 

 

Foto's: Damon Teerink | Racingpassion Photography | Marco Loman