Moeilijk weekend voor Mieke Abbink in Schleiz

Afgelopen weekend hadden we alweer de 3e wedstrijd van seizoen in Schleiz, een stratencircuit in Oost-Duitsland. Ná de zware val in Most ben ik weer volledig hersteld om te racen en hebben we een week van tevoren nog twee goede trainingsdagen gehad! Voor het eerst dit seizoen mocht er weer publiek op de tribune zitten en Schleiz kennende zaten de tribunes vol!

De vrije trainingen gingen redelijk, ik kon mijn oude referentiepunten van 2019 snel oppakken en verleggen. Tijdens de eerste kwalificatie had ik problemen met mijn diabetes, waardoor ik maar 4 rondes kon rijden, toch heb ik in deze rondes mijn tijd met 1,2 seconden kunnen verbeteren. Een enorme stap wat ik door wilde zetten in de tweede tijdtraining. Dit lukte helaas niet en ik moest starten vanaf plek 23. Hier was ik totaal niet blij mee natuurlijk, maar aan de data te zien wist ik waar ik mij makkelijk kon verbeteren.

 

De eerste wedstrijd, ik had totaal geen zenuwen, er viel niks te verliezen en het doel was om gewoon plezier hebben! Ik had een goede start en kon meteen mee met het veld. Er viel een gat van een paar honderd meter tussen de groep voor mij, maar halverwege kon ik deze dichten. We hadden leuke gevechten en uiteindelijk kwam ik als 2e over de streep van een groep van 7. Plek 17, net buiten de punten, maar ik was enorm blij met mijn prestatie, een nieuw PR en we zijn weer terug op niveau!

De tweede wedstrijd kwam er vlak achteraan, op de start-grid voelde ik me al niet helemaal fit. Ik dacht dat dit de zenuwen waren, maar ná een paar rondes voelde ik een hypo aankomen. Helaas, suiker te laag. Ik moest de race afbreken en ik heb de motor naar de pits gereden… Verschrikkelijk balen, maar ik weet nu dat het er wel in zat! 

 

Aankomend weekend mag ik al meteen weer racen op Assen, daar zetten we de puntjes op de i voor de volgende wedstrijd. 13 tot 15 augustus rijd ik mijn thuisrace in Assen.

 

Met dank aan mijn vader, Jasper en alle sponsoren!