Positieve thuisrace in Assen! 

Afgelopen weekend stond IDM Assen op het programma, mijn thuiswedstrijd! De verwachtingen waren dus hoog met een groot deelnemersveld van maar liefst 32 rijders en twee WK rijders. 

Na een wat moeilijk eerste helft van het seizoen, had ik veel vertrouwen in deze wedstrijd, ik ken Assen als mijn broekzak.

De vrije trainingen gingen redelijk, ik kwam nog niet aan mijn PR, maar het gevoel was goed. In de kwalificatie gingen we nog een stap harder, niet verkeerd, het veld zit enorm dicht bij elkaar. In de tweede kwalificatie hadden we wat pech, de eerste 15 minuten zat ik in een groepje wat net wat te langzaam was. Dus, naar binnen, maar vervolgens reed ik alleen. Jammer, geen snellere tijd en P26. 

Race 1, mijn start was heel goed, ik verschakelde mij iets, maar ik kon meteen al een paar plaatsen pakken in de eerste rondes. Even later vormden we een groepje van 7, ik bleef een beetje achteraan hangen tót de laatste 3 rondes. één voor één kon ik men inhalen en uiteindelijk werd ik 2e van de groep. Toch was ik nog niet helemaal tevreden, de rondetijden waren hoog door de vele inhaalacties.  

De tweede race was op zondag, ook hier was de start goed en ik kon meteen mee met de rijders vóór mij. We reden snelle rondetijden, hadden leuke gevechten en uiteindelijk als 18e over de streep. Tijdens de wedstrijd zag ik op mijn pitboard een nieuw PR staan, een halve seconde onder de tijd van exact een jaar geleden. Over de posities ben ik niet zo tevreden, maar over mijn tijd en het plezier wat ik had tijdens het rijden wel! 

Dit is een mooi begin van hopelijk een positief tweede helft van het seizoen, de volgende wedstrijd is over twee weken in Oostenrijk, het GP- & F1circuit; de Red Bull Ring. Voor mij een nieuw circuit, maar het past goed bij mijn rijstijl, ik heb er enorm veel zin in! 

 

Foto's || Damon Teerink, Dine Eisele (IDM) & Henk-Jan Laning.