Ups en downs tijdens het IDM in Schleiz


In het weekend van 27-29 Juli stond de 3e IDM-wedstrijd op het programma op het stratencircuit van Schleiz. Omdat het circuit niet permanent is en er velen nog niet gereden hebben, waaronder ik, hadden we veel trainingen om de baan goed te leren kennen. 

De eerste dag hadden we 2 vrije trainingen, deze gingen redelijk goed. Ik moest heel erg wennen aan de baan. Schleiz is namelijk een stratencircuit dat niet heel erg breed is en veel hobbels heeft. Toch moest er nog wel een tandje bij om mee te kunnen met de rest. 

Op zaterdag hadden we twee kwalificaties en één wedstrijd. De eerste kwalificatie ging redelijk, ik heb mijn tijd weer een stuk kunnen verbeteren maar was toch nog niet tevreden, de baan blijft moeilijk. 

 

De tweede kwalificatie ging anders dan gehoopt, ik ging als eerste baan op zodat de snellere rijders mij voorbij zouden komen en er veel van leren kan. Meteen in de eerste ronde zat ik aan mijn snelste tijd en bleef mooi in de groep.
Helaas maakte ik in de derde ronde een flinke highsider en kwam hard op mijn heup terecht. Door mijn val was er een rode vlag en kon niet meer verder rijden... 

In de middag hadden we de wedstrijd, met veel pijn hebben we toch besloten wel te rijden. Zo kon ik weer vertrouwen opbouwen, de motor had veel schade, gelukkig kregen we alles net op tijd klaar. 

Tijdens de sighting-lap kwam ik erachter dat mijn clipon los zat en moest ik de pitstraat weer in om het vast te zetten. Hierdoor moest ik vanaf de pitsstraat starten. Binnen 2 rondes had ik de eerste man te pakken, maar er was een groot gat naar de volgende en de rondetijden waren niet goed. Na 8 rondes kwam er een rode vlag en de wedstrijd werd niet meer herstart. Voor mij geen probleem want ik was helemaal kapot. Toch nog 5 punten met een 11e plek. 

 

Zondag zouden we een warming-up en een race hebben. Maar tijdens de warming-up had ik enorm veel last van mijn heup en de rest van m'n lichaam. Ik wilde toch heel graag de wedstrijd rijden, maar we hebben als team gestemd en ik was in de minderheid :(
Te gevaarlijk om in deze omstandigheden op dit circuit te rijden... 

Ook dit hoort bij het racen en we moeten het maar gewoon accepteren. Goed herstellen en dan zijn we er weer bij tijdens de Gamma Racing Days op 17-19 augustus in Assen! 

 

Met dank aan het hele team voor alles! Familie Otten en familie Prins voor de hulp en gezelligheid. 

Bekijk ook de door Geert van der Tuuk gemaakte foto`s

 

- Mieke Abbink