Goede afsluiting van het seizoen in Hockenheim! 


Ná de goed verlopen races in Assen, vertrokken we donderdagmiddag naar het circuit Hockenheim. De laatste race van het seizoen, ik had hier vorig jaar al gereden. Het circuit is niet mijn favoriet, er zitten veel hobbels in. 
Op vrijdag rustig begonnen, alle punten weer opgepakt en meteen reed ik sneller dan mijn PR vorig jaar. Een goed begin dus. 

De tweede dag ging wat minder, we hadden 2 kwalificaties en 1 race voor de boeg. De kwalificaties gingen niet als gehoopt, ik reed veel alleen en zette dus ook een 17e tijd neer. Dan moet het maar in de race gebeuren... 

Met een redelijke start mengde ik me tussen het veld, maar in de eerste bocht werd ik helemaal naar buiten gedrukt en moest ik beginnen aan een inhaalrace vanaf de laatste plaats. Ik kwam redelijk weer terug en zat in een groepje van 5, later kon ik wegrijden met een rijder die voorin gevallen was. Kon hem goed bijblijven en samen reden we constant toptijden
Uiteindelijk als 11e over de finish gekomen en heel erg tevreden! 

Race 2 op zondag... Bandenstickers vergeten tijdens de warming-up, gloeiende gloeiende! Dus achteraan starten op de grid. Na een inhaalrace kwam ik weer in het voor mij bekende groepje, ik kon mij niet losrijden dus het was stuivertje wisselen. In de laatste ronde lag ik 2e in de groep toen de eerste man een fout maakte en ik nergens heen kon. Toen kwam er 6 man voorbij en moest ik overnieuw beginnen. Ik kon er nog 3 inhalen en met een p14 als resultaat. Wel weer een nieuw persoonlijk record! Dit was een van mijn betere weekenden, ook meteen de laatste dit seizoen dus we gaan met zelfvertrouwen de winter in!

 

De wedstrijden zitten er op voor dit seizoen, maar we gaan nog wel trainen! Op 26 oktober reizen we af naar Calafat in Spanje. Een korte technische baan om veel te leren! 
Dank aan iedereen die voor mij het racen dit jaar mogelijk gemaakt heeft, speciaal aan Henny Boerman en Jan Abbink:) 

 

Bekijk ook de foto`s! 

 

- Mieke Abbink