Moeilijk weekend goed afgesloten in Sachsenring en Lausitzring!


Het IDM seizoen is weer in volle gang, we hadden 4 wedstrijden op 2 verschillende circuits in één week tijd. Sachsenring en Lausitzring, zwaar, maar heel gaaf! In 2018 heb ik in het bijprogramma van de MotoGP op Sachsenring gereden, dus het circuit was niet nieuw voor mij. Toch had ik best moeite met de lay-out, bijna elke bocht is blind maar toch snel is. Dat wil zeggen dat je niet kunt zien waar je op af stuurt en uitkomt. Een startveld van ruim 35 man, allen binnen enkele secondes, de IDM supersport 300 klasse is nog nooit van zo'n hoog niveau geweest. 

 

IDM Sachsenring

De eerste dag had ik veel moeite om de baan opnieuw in mij op te nemen, ik was wel meteen 3 seconden sneller dan twee jaar geleden, maar het moest echt harder. Ik had geen goed gevoel met de motor net als in Assen en aan het eind van de tweede sessie knapte mijn ketting. Balen. In de kwalificatie had ik toch nog weer ruim een seconde gepakt, maar het was niet genoeg om mee te strijden met de gewenste groep. 

 

 

Race 1 

De eerste ronde was sterk en zo kon ik een paar plekken inhalen die ik had verloren met de start. Al snel vormden we een groepje van 3 en hadden we mooie gevechten. Maar ik wilde graag naar voren toe, want de groep voor ons reed dezelfde tijden. Helaas lukte het niet om los te komen tot in de laatste ronde sloeg ik een gat van een paar seconden. Net voor de finish kwam er een rode vlag en is de uitslag op basis van een ronde ervoor berekend, ook met degene die gevallen zijn. Toen zat ik net in het midden van het groepje, P25.

Race 2

Dan in de tweede race maar knallen. Ik had een moeilijke start en ik kom mijn zenuwen slecht in bedwang houden. Eerst moest ik afhaken doordat ik allerlei foutjes maakte, later kon ik weer naar de groep voor mij rijden. Maar de wedstrijd was net iets te kort. Weer P25. 

 

Dit was zeker niet mijn weekend, maar we geven niet op, er zit veel meer in. 

Eenmaal klaar in Sachsenring hadden we twee dagen om naar Lausitzring af te reizen. 

IDM Lausitzring

Lausitzring staat elk seizoen op de kalender, maar ik was daar nog nooit geweest. Dus moest ik vrijdag weer een nieuw circuit leren kennen en Lausitzring is enorm pittig. Vreselijk veel hobbels en moeilijke bochten. De eerste training leek dan ook nergens op. Al gauw gingen de andere trainingen al veel beter door goed te praten met het team. Aan het eind van de dag was ik ruim 6 seconden sneller. Nu kan het echte werk beginnen. Aan het eind van de kwalificatie zat ik in een mooi groepje en heb ik mijn tijden nog weer kunnen verbeteren.

Race 1

Dit seizoen heb ik nog niet veel geluk met de start, maar ik kon meteen 2 man pakken in de eerste ronde. We vormden een grote groep maar door een valpartij moest ik samen met 3 anderen lossen. We hadden mooie gevechten. Aan het einde van de wedstrijd kon ik los rijden en kwam ik als 21e over de streep. P21 lijkt op papier niet mooi, maar ik was super blij dat ik weer het goede gevoel terug heb. Niet meer zo verkrampt maar juist relaxt op de motor. Daar doe je het voor. 

Race 2

De start was matig maar ik heb in de eerste ronde de schade aardig kunnen herstellen en ronde voor ronde werkte ik mij naar voren, P21. Het rijden ging zo gemakkelijk dat ik het idee had dat de tijden slecht waren, maar bij terugkomst in het parc fermé hoorde ik dat ik ruim 1,6 seconden sneller was dan ooit. 

Als ik mijn start onder de knie krijg, dan kan ik nog veel meer voren schuiven. 

Dit geeft veel vertrouwen voor de IDM-finale in Hockenheim op 25/26/27 september. Ik heb er zin in!

 

Klik hier voor meer foto's (Damon Teerink, Henk Teerink & Dino Eisele)