Extra ingelaste IDM wedstrijd tijdens de GAMMA Racing Day!


Een week later ná het IDM in Most, Tsjechië, stond de GAMMA Racing Day al weer op het programma. De GAMMA Racing Day is het grootste auto-en motorsport evenement van heel Europa, met maar liefst 80.000 toeschouwers. Tijdens dit evenement reed ik in de Supersport 300 klasse met een heel groot startveld! Het IDM heeft namelijk een extra IDM Supersport 300 wedstrijd ingelast, waardoor er veel deelname is van buitenlandse rijders. Ook het World supersport 300 Kawasaki team verscheen aan de start.

 

Op vrijdag hadden we een vrije training en een kwalificatie. In juni had ik ook al op Assen gereden met de Alpe Adria Cup en dat gaf mij een voorsprong op de internationale rijders. Dit was ook te zien in de tijden, dit jaar heb ik veel geleerd en ik was meteen een halve seconde sneller dan mijn PR! Toch was ik nog niet tevreden, beetje lauw, geen goed gevoel over de vering. Samen met Leon Bovée, Henny Boerman, mijn vader en Michael Willemsen hebben we de data bekeken en verschillende dingen aangepast aan de motor. In de eerste kwalificatie merkte ik duidelijk verschil! Ik kon veel makkelijker insturen en mijn lijnen houden waardoor je eerder op het gas kunt. Ik ging 2,5 seconden harder dan de vrije training, een hele grote stap gemaakt dus! Ik stond als 19e gekwalificeerd en zonder gastrijders 12e in het IDM kampioenschap. 

Uiteindelijk zat ik maar 5 seconden achter de wereldkampioenschap rijders! 
De tweede kwalificatie werd op zaterdag verreden, het had de hele nacht geregend en het was koud. Maar ook in deze training kwam ik redelijk mee. Ik had een goed gevoel in de regen ondanks het dramatische weekend in Most. Door de regen werden er geen snellere tijden meer gereden dus een 19e plek op de grid. 

Zondag hadden we 2 wedstrijden, leuke sfeer, veel publiek, ik had er zin in! Het was nog even gokken wat we gingen doen met de banden. Het was droog maar er gingen hele donkere wolken boven ons. De wedstrijdleiding gaf het teken ‘wet-race’, dus we startten toch op regenbanden. Mijn start was goed en ik pakte een paar plekken, we vormden meteen een mooie groep en konden zelfs enkele ronden mee met de kopgroep. We hadden mooie gevechten, ik lag veel op kop maar kon moeilijk wegkomen. Aan het eind begon de baan enorm op te drogen en de motor danste onder mij. (geeft je een heel machtig gevoel😊) Ik was continu in gevecht met Julia Hämmer, Levi Badie en Nina Schubrikoff. 

In de laatste ronde en laatste chicane (Geert Timmer) remde ik Julia er uit. Het was zo close racing dat het op een fotofinish aankwam. Maar zelfs op de foto kun je niet zien wie er nou eerder over de streep kwam op p11😊 Dus kregen we beide de zelfde plek en punten! De mensen van de tijdwaarneming vertelden dat zij dit nog niet eerder mee hadden gemaakt. 

Ik keek met vol vertrouwen uit naar de tweede wedstrijd waar het helemaal droog was en prachtig weer. Dit keer was mijn start niet zo goed, ik bleef haken met mijn laars aan de schakelpook en kon niet opschakelen. Daardoor verloor ik enkele plekken, gelukkig had ik het meeste al weer goed gemaakt in de eerste ronde. Helaas was ik de aansluiting met de kopgroep wel kwijt. We vormden weer een groepje, dit keer met 7 man! Veel gevechten, maar merendeel van de wedstrijd lag ik op kop. Uiteindelijk p17 en p10 in het IDM kampioenschap.

Al met al een heel mooi weekend en we zijn zeker tevreden met de stappen die we hebben gemaakt. Over drie weken hetzelfde kunstje tijdens het IDM Assen op 6/7/8 september!