Derde plaats in de OW-cup op Assen!


Op maandag 14 mei hebben we een dag getraind op Assen om de nieuwe data van Roteg Racing te testen. Dit ging heel erg goed en we wilden meer trainen voorafgaand van de Dutch TT. Daarom hebben we besloten toch mee te doen aan de OW-Cup die op zaterdag 19 mei plaats vond. 

Vrijdag konden we nog trainen en dat ging heel goed, ik had meteen een grote stap gemaakt ten opzichte van maandag. 
Dan de zaterdag... 
We hadden 2 kwalificaties en 1 wedstrijd van 12 rondes. In de Supersport 300 klasse reden er 7 coureurs mee en we reden samen met de Sportcup 600, met meer dan 20 deelnemers. In de Supersport 300 klasse deden waaronder ik nog 3 gastrijders mee uit het IDM; Jeffrey Buis en Dion Otten.

 

De eerste kwalificatie ging top! Ik ging een dikke seconde harder dan vrijdag, een tijd van 2:00.853. 
Ook de tweede kwalificatie ging goed, een goed ritme te pakken en constant gereden, helaas kon ik mijn tijd niet verbeteren maar mocht wel op de 1e rij als 2e starten. 

- Wedstrijd: 

Gelukkig had ik niet zo veel spanning als normaal, het was gewoon een training om veel te leren en meer over de data te weten te komen. Omdat we samen met de 600 reden, werd de 300 klasse 2e rijen achter het startveld van de 600 gezet, dat is veiliger.

 

Mijn start was heel goed, ik ging als eerste weg en had meteen een voorsprong op de pole-man. Helaas zaten we in de 1e bocht al bij de 600-machines en daar schrok ik best wel van. Het was enorm hectisch en we werden enorm opgehouden want de 300 motoren hebben een veel hogere bochtensnelheid, kunnen later remmen, maar hebben minder vermogen dan de 600. 
Gelukkig kon ik alweer een aantal rijders terugpakken in de Strubben, maar de aansluiting bij de eerste en tweede man was ik kwijt. 

Al in de 2e ronde perste ik er een 2:00.5 uit, mijn snelste tijd en ging als maar harder. Constant in de 2:00 en het rijden ging gewoon lekker! Uiteindelijk als 3e over de finish gekomen en met een tijd van 2:00.3! Super tevreden en weer een halve seconde verbeterd ten opzichte van de kwalificatie. 

 

Omdat het een heel relaxed weekend was waar ik veel kon leren, gaan we de OW-cup van 16 juni ook mee rijden:) 

Bekijk ook de foto`s! Met dank aan Geert van der Tuuk, Damon & Henk Teerink en Ronald Woest!

 

- Mieke Abbink