IDM Oschersleben 2017


Op het laatste moment hebben we toch besloten om mee te doen aan de voorlaatste wedstrijd van de Yamaha R3 cup in Oschersleben. 

Het was een 3-daags evenement, dus hadden we veel rijdtijd. Dat was ook maar goed ook, want het was een nieuwe baan met veel moeilijke (technische) bochten. 

  • Vrijdag

 

De eerste training was dan ook heel lastig want de meesten waren hier al wel geweest en kenden de baan. 
In het begin vond ik het echt een moeilijk stomme baan, gelukkig nu niet meer:) 
Beetje bij beetje ging het beter heb de trainingen afgesloten op de 14e plaats. 

  • Zaterdag

De kwalificaties... 

Nog steeds waren de lijnen het grootste probleem, ik kende de baan niet helemaal goed en daardoor werd ik onzeker. Dan ga ik rechtop zitten en dan ben je dus niet meer agressief, hierdoor ga je dus niet meer hard. Kortom... Er moest wat gebeuren; 

Ik kreeg hulp van alle kanten, ook van andere rijders en zo kon ik veel leren. Ik ben geëindigd op een 13e startplaats en ik keek uit naar de wedstrijd. 

  • Zondag 

Zondag, wedstrijddag. 

Er stonden 2 wedstrijden gepland en naar verwachting zou het de 1e wedstrijd droog blijven maar de 2e wedstrijd nat worden. 
Op zich vond ik regen niet zo heel erg want ik had al eerder een keer op Assen in de regen gereden, dat ging toen heel goed.

  • Wedstrijd 1

Ik moet zeggen dat dit de mooiste wedstrijd is die ik tot nu toen gereden heb! 

Samen met de Duitse Sophia Liebschner en Luuk Sup reed ik continu mee in een groep. 
Bijna elke bocht wisselden we van plek door de vele slipstream en ik werd van het inhalen veel agressiever. 

Op het eind wou ik nog harder in harder want mijn doen was om een bepaalde tijd neer te zetten. Ik haalde Sophia en Luuk in en gek genoeg zij mij niet meer. Op het pitbord kreeg ik aangegeven dat ik mijn doel gehaald had en blij dat ik was! Ik wou nog harder en nog harder, uiteindelijk heb ik mijn tijd weer aan kunnen scherpen met een paar tienden. Ondertussen was ik weggereden bij het groepje, maar dat had ik helemaal niet door! Uiteindelijk ben ik als 11e gefinisht waarmee ik het snelste meisje was. 
Normaal rijd ik alleen in de wedstrijd, maar dit keer had ik mensen om me heen waarvan ik weer kan leren. 

  • Wedstrijd 2

Vol enthousiasme kwam ik uit de eerste race en wou natuurlijk net zo`n wedstrijd in race 2. Dit ging iets anders dan verwacht... 

Ondertussen was de baan helemaal nat en het bleef ook regenen. 
In de wedstrijd voor ons was er veel gebeurd met rode vlaggen en uitstel, daarom hadden wij minder tijd voor onze wedstrijd en hadden 2 warming-up rondes in plaats van 1. 
Ik had er toch nog best veel zin ook al ben ik geen regenrijder, maar het ging toch anders dan gehoopt. 
Toen ik de baan op kwam merkte ik meteen dat het wel heel glad was, zacht rijden zat er dit keer niet in anders waren de banden weer afgekoeld. 

Helaas ging het in de Shell-curve mis bij het aanremmen van de bocht, veel te hard. 
Ook een andere rijder die op dat moment mij voorbij wou ging onderuit en beukte mij vol in de zijkant. 
Ik weet nou niet of ik werd geschept door de andere rijder of dat ik mezelf onderuit remde, in ieder geval kon ik niet meer meedoen met de race...

Bekijk ook de foto`s! 

 

- Mieke Abbink