Beste wedstrijd op Sachsenring! 


Ook tijdens de GP van Sachsenring reden we mee in het bijprogramma, dit keer samen met de Duitse Ktm Junior Cup. 

Een drie-daags evenement op een nieuwe baan met maar liefst 36 rijders! 

In de eerste vrije training had ik veel moeite met de nieuwe baan, iedere deelnemer had hiervoor namelijk al wel getraind. Deze heb ik afgesloten met een 19e plaats. Wel vond ik het meteen al een geweldige baan! Enorme hoogteverschillen en bijna alleen maar blinde bochten. 

Een uur later hadden we al de 1e kwalificatie, deze ging een stuk beter en we reden met een hele grote groep samen. Uiteindelijk als 18e gekwalificeerd. 

S'avonds hadden we een goed gesprek met Jasper Iwema en GP-coureur Scott Redding, hier heb ik heel veel van opgestoken.

 

Zaterdag hadden we de 2e kwalificatie op het programma staan. 

Een goed gevoel en dat was ook aan de tijd te zien, 2 seconden winst en een 13e plek op de startgrid. Zeer tevreden dus!

Op zondag hadden we de wedstrijd. 

Gelukkig was ik dit keer niet zo zenuwachtig, het ging namelijk niet om de punten:) 
Mijn start was goed en het ging er heel erg ruig aan toe. Meteen reden we in een groep van ongeveer 10 man, ik kon een paar jongens voor mijn inhalen. Continu haalden we elkaar in en later lukte het om mij los te rijden naar een andere groep. Dit was de kopgroep van de Junior Cup dus het was enorm ruig, ik had de zwarte strepen op mijn motor en pak zitten. Elke ronden haalden we elkaar wel 3 keer in! 
Aan het eind lag ik op kop een reed iets weg, helaas kwam er een achterblijver en kon geen kant op. Ik kwam dus met weinig snelheid het rechte stuk op en werd toen ingehaald door 2 rijders. De volgende ronde probeerde ik ze weer in te halen, maar dit lukte niet. Toen we het rechte stuk opkwamen viel de finishvlag al, ze gaven namelijk niet aan dat dit de laatste ronde zou zijn. Als 10e over de finish. 

Dit was mijn mooiste en beste race tot nu toe, de Sachsenring... geweldig!! Bij terugkomst in de pitsstraat kreeg ik een aanbieding die we eigenlijk niet kunnen weigeren... Maar het past moeilijk in onze agenda en gooit de planning een beetje in de war:) Thuis maar even goed de dingen op een rij zetten en zodra wij er uit zijn melden we ons!  

 

Helaas zijn er geen actiefoto`s, maar wel veel sfeerfoto`s! 

 

- Mieke Abbink