2e Plaats en een nieuw PR in Assen!


Om een goed wedstrijdritme te behouden voor de TT deden we ook mee aan de wedstrijd van de OW-Cup op Assen. De vrijdag ervoor konden we trainen en op zaterdag de wedstrijd. Samen met Kevin Mijwaart uit de Yamaha-R3 cup reden we mee in de ONK Supersport 300 klasse. 

- Vrijdag =

We konden 4 sessies rijden en het ging meteen goed, ik had een goed gevoel en mijn nieuwe pak van Damen Leathers zat perfect! 

De tweede sessie had ik wat minder geluk, het ging heel lekker totdat mijn ketting er in de Geert Timmer bocht afvloog. Toch was dit mijn snelste ronde :) Gelukkig is alles goed gegaan en er was bijna geen schade, de ketting kwam er helaas slechter van af, ze vonden hem terug in de pitsstraat.

Na alles weer gerepareerd te hebben kon ik weer met de volgende sessie meedoen, er was veel verkeer maar toch een nieuw persoonlijk record; 2:00.03.

Ook de laatste sessie ging top en kon mijn tijd nog verder aanscherpen. Eindelijk onder de magische 2-minutengrens door met een 1:59.8, deze dag was dan ook zeker geslaagd!

 

- Zaterdag =

We hadden 2 kwalificaties en 1 wedstrijd staan. Er waren andere weersomstandigheden dan vrijdag, er was veel wind en bewolkt.

Meteen in de 1e kwalificatie had ik een goed gevoel, het ging steeds harder en het was redelijk windstil. 

In de laatste ronde had ik vrij baan en de sectietijden zagen er goed uit, helaas kwam ik in de laatste GT-bocht bij een langzamere 600 achterop en kon geen kant meer op. Vol in de remmen dus en het ging nog maar net goed. Jammer genoeg was mijn snelle ronde verpest en de sessie was afgelopen. Van de data konden we aflezen dat als er niemand voor mij zat, dan had ik een nieuw P.R. gereden. Het kan dus wel en op naar de volgende kwalificatie! 

In de middag hadden we de 2e kwalificatie, er stond heel veel wind en dat kon je goed aflezen in de data. Het voelde ook minder goed en heb mijn tijd niet kunnen verbeteren. Maar toch wel tevreden en kon starten als 2e naast Kevin Mijwaart. 

 

Wedstrijd 

Ik mocht dus als 2e starten achter het startveld van de 600. Dit keer ging de start ook goed en volgde ik Kevin meteen vanaf het begin. Gelukkig was het dit keer wat minder chaos en kon mijn plek redelijk snel vinden. Wel zat er vanaf het begin een gat van ongeveer twee seconden tussen Kevin en mij. Ik probeerde hem te volgen en onze rondetijden kwamen redelijk overeen, alleen wel met een stuk ertussen. De hele wedstrijd door zat er een 600 voor mij die snel was op rechte stukken maar langzamer in de bochten. Hier zat ik een beetje mee te knoeien, maar kon er ook weer veel van leren qua inhalen. Uiteindelijk als 2e over de finish gekomen, maar zelf was ik niet tevreden over de rondetijden. Daar waren de omstandigheden ook niet naar. 

 

Al met al was het een goed weekend! 

Bekijk de foto`s! 

 

- Mieke Abbink