IDM Hockenheim en terugblik seizoen 2021!

We kenden een moeilijk weekend in Hockenheim, de laatste race van het seizoen. Op dit circuit reed ik mijn beste wedstrijden ooit in 2019, dus ik keek er met volle vertrouwen naar toe ondanks het moeilijke weekend in Red Bull Ring. 

 

De trainingen gingen niet zoals gehoopt, de techniek ging steeds beter maar de snelheid was er nog niet. De eerste kwalificatie ging een stap harder, wallicht niet qua startpositie, maar ik had weer de aansluiting met het startveld. Mijn PR in 2019 kon ik nog niet evenaren. 

Dan de wedstrijden op zondag, startend van P26, dus weinig te verliezen. Mijn starts gingen redelijk en ik had een goede positie om mee te kunnen met de groep voor mij, maar toch verloor ik elke ronde een paar tiende. Na een rode vlag kregen we een herstart van 7 ronden, ik had nog een paar gevechten en gefinisht op P20. 

Ook de tweede race herhaalde zich hetzelfde scenario, dit keer reed ik de eerste rondes mee met de groep vóór mij, maar algauw kon ik het tempo niet bijbenen. 13 ronden lang heb ik veel gestreden met een andere coureur, veel inhaalmanoeuvres gemaakt en daar toch van geleerd, ondanks de hoge ronde tijden toch P19. 


Terugblik seizoen 2021

toch Om eerlijk te zijn was dit het moeilijkste seizoen uit mijn carrière. Ik worstelde veel met mijzelf, blessures en mijn diabetes waardoor ik vijf races heb moeten missen. Dit jaar kon ik het tempo van de competitie moeilijk bijhouden, terwijl ik weet dat we daar wel kunnen zijn en ook al zijn geweest. Het lichtpuntje dit jaar was mijn thuisrace, IDM Assen waar ik mijn PR dik heb verbeterd. Ik heb er elke race voor gevochten, ook al was het onder mijn niveau. Het doel is om nu te focussen op het volgende seizoen, mijn hoofd leeg te maken en hard aan mijzelf te werken deze winter. 

 

Ik wil Jasper en Leon bedanken voor de beste coaching en de positiviteit:) Daarnaast al mijn sponsoren voor de steun en het vertrouwen. Mijn familie en vrienden die er altijd voor mij zijn. Damon, Henk en Dino Eisele voor de mooiste foto's. En de laatste, wel de belangrijkste, mijn papa! 

 

Altijd blijven lachen:) 

 

- Mieke