Een goede start van het seizoen 2019!


Nou... De eerste meters zitten er op! Om ons voor te bereiden op het IDM in Oschersleben, hebben we deelgenomen aan de Alpe Adria Cup op Assen. We zagen dit volledig als training omdat ik nog nooit op deze motor had gereden en helemaal niet in mijn ritme zat. Met dank aan Bob Withag, Henny Boerman, René Brink, André Stamsnijder, mijn zus en Succes Signs, Ten Kate en de belangrijkste mijn vader hebben we de motor op tijd klaar kunnen krijgen. Een echte WK-fiets neergezet! 

Alpe Adria Cup Assen 

We reden de WK lay-out, dit betekent dus een snelle ruskenhoek. Daar was ik wel heel blij mij want de ruskenhoek is niet mijn sterkste bocht. De eerste dag hadden we twee sessies, ver boven mijn tijd, maar ik weet waar ik het liet liggen. Door middel van een camera en coaching van Leon Bovee konden we alles analyseren! De tweede dag ging het dan ook al een stuk beter, er reden zeker geen stommeriken mee, p23 starten. Omdat de motor totaal anders is, moesten we overnieuw beginnen met de setting en gearing. Met hulp van Henny, pap en Kor Veldman hebben we de juiste afstellingen gevonden. 

Race 1

Mijn start was goed, maar ik was veel te voorzichtig in de bochten. Binnen een ronde zat ik weer op mijn positie en kon de race beginnen. We zaten in een mooi groepje van 7 man! De hele race door een mooi gevecht, later reden we met z'n vieren los. Op het eind kon ik weer wat los rijden en kwam als 19e over de finish. Blij met de rondetijden en geen crashes vóór mij. 

Race 2

Door mijn snellere rondetijden in race 1, mocht ik nu als 21e starten. Ook de start ging goed en nu was ik fel in de eerste ronde, vond meteen de aansluiting bij een groepje. We hadden een geweldige strijd, geen enkele ronde was hetzelfde. Nog twee ronden te gaan lag ik op kop bij de doorkomst, daarna kwam er een rode vlag. Achter mij viel drie man waardoor de race stil werd gelegd. Gelukkig is alles goed gegaan en eindigde ik als 15e in de stand! Dit betekent 1 punt in het Alpe Adria kampioenschap dat als EK wordt erkent door de FIM! Ook heb ik mijn rondetijd weer aangescherpt, een heel mooi weekend. 

IDM Oschersleben 

Meteen ná Assen konden we alweer vertrekken naar het Duitse Oschersleben, we reden tijdens de speedweek, dus de vrije trainingen begonnen voor ons op donderdag. De eerste training moest ik weer erg wennen, het was koud en ik had al een tijdje niet meer op deze baan gereden. Daarna begon het te regenen en hebben we de tweede training niet gereden. Vrijdag hadden we maar één kwalificatie, gelukkig was het helemaal droog. Helaas had ik veel problemen met mijn diabetes en was ik boos, blijkbaar werkt dit dus juist goed:) Ik zat 5 seconden onder mijn tijd van de vrije training, een voorlopige 14e plek! Op zaterdag hadden we nog een kwalificatie en daarna twee races. In de tweede kwalificatie heb ik mijn tijd niet kunnen verbeteren, dit was meer een warm-up. P15 voor de start.

Race 1
De start was goed en de eerste ronde ook! Meteen zaten we in een mooi groepje en wisselden we continu van positie. De rondetijden vlogen naar beneden en ik ging weer 1 seconde harder dan mijn pr. Later reed ik samen met Roy Voermans uit het groepje, maar het strijden werd er niet minder om. Nog in de laatste bocht pakte ik Roy, helaas kwam hij mij net weer voorbij om het rechte stuk. Toch een mooie p12 en p10 in het IDM kampioenschap! 

 

Race 2

Ook de start was weer goed maar deze keer schoot de motor terug in de versnelling en verloor ik veel plekken. Later kon ik nog een paar rijders inhalen, maar ik verloor de aansluiting op de groep van race 1. Ook mijn rondetijden waren niet goed. Tijdens de race had ik veel problemen met schakelen, de versnelling schoot vaak terug, daar ga je niet harder van rijden. Aan het einde van de race kwam ik in gevecht met Julia Hämmer, zij mocht natuurlijk niet voor mij eindigen:) In het laatste rondje reed ik opeens 2,5 seconden harder dan de hele race, ook nog mijn snelste rondje van het hele weekend! Ik kwam als 19e over de streep en als 14e in het IDM kampioenschap. 

 

Met dank Jan Timmerman, Jordy Prins, Wim La Colpa, Luk Coussens, Henk en Damon Teerink, Henk Mannes en Richard Nijhof voor de foto's! 

Een geweldige week met dank aan allen! Voor herhaling vatbaar:) 

 

Klik hier voor meer foto's!