Voorbereiding seizoen 2021, wintertraining & corona-update

De wintermaanden zijn definitief voorbij, we mogen weer racen! Eind maart zijn we afgereisd naar Spanje om te trainen in Alcarràs, voor mij een nieuwe baan. Ik kon niet wachten tot ik weer mocht rijden, de laatste keer was vorig jaar september! De eerste dag moest ik weer even wennen, maar ik kwam al snel in de flow terecht waaruit ik de verdere trainingsdagen grote stappen heb kunnen zetten. 

Weer terug in Nederland mocht ik dankzij de KNMV trainen met de WK en top-IDM jongens op Assen. Vanwege de nieuwe IDM-regelementen hebben we nieuwe elektronica op de motorfiets, deze hebben we kunnen testen en alles werkt! Het was een hele koude dag maar al met al, toch positief geëindigd. Ook reed ik mee als instructeur om anderen het circuit te leren kennen, dus pak aan, tanken en gas:) 

Helaas hebben we vandaag, 15 april, te horen gekregen dat de openingsrace van het IDM in Lausitzring is afgelast vanwege Covid-19. De volgende wedstrijd, IDM Oschersleben in mei staat nog op losse schroeven. Erg balen, ik hoop dat dit verder geen consequenties heeft voor de rest van de wedstrijden. Trainingen in Nederland zijn vooralsnog niet geannuleerd, dus we kunnen gelukkig wel blijven rijden. 

 

Bij verder ontwikkelingen en nieuwtjes zal ik mij melden! 

 

- Mieke 

 

Foto's: Damon Teerink, Henk Teerink en Jan Timmerman