IDM Oschersleben 2021

Het IDM-seizoen is officieel begonnen in Oschersleben! Een van mijn favoriete circuits. Helaas door corona hebben we samen met Henny besloten, dat Henny voorlopig niet mee gaat met de wedstrijden. Gezondheid gaat altijd voor! Om nog meer aan mijn techniek te werken komt Jasper Iwema mij dit seizoen coachen.

Vrijdag begon wat moeizaam, we hadden drie vrije trainingen en zo kon ik goed aan mijn rijtechniek werken. Met de kwalificaties op zaterdag heb ik veel tijd gewonnen waardoor ik met de wedstrijd op P21 mocht starten. 

 

Op zondag hadden we twee wedstrijden, of het droog zou zijn, spande er om. Vlak voor de wedstrijd kwam er een hoosbui en we hadden ons al voorbereid op een regenrace. Toch brak ineens de zon door en konden we uitrijden op slicks;

Ik had een sterke opening en kon meteen een paar plaatsen goedmaken. De hele wedstrijd reed ik met een andere rijder voor plek 17. Elke ronde lag ik op kop, totdat ik mij in de laatste ronde liet verrassen. P18. 

In de tweede wedstrijd droogde de baan weer net op tijd op om met slicks te starten. Ik kon mijn zenuwen niet bedwingen en ik verprutste mijn start. In de eerste ronde maakte ik 6 plaatsen goed en kon de wedstrijd beginnen. Helaas verloor ik hierdoor de aansluiting met de groep vóór mij, die dezelfde rondetijden reden en voor de punten vochtten. Uiteindelijk als 19e over de streep. 

De plaats voelt voor mij niet goed, maar ik ben zeer tevreden over de progressie die we dit weekend gemaakt hebben. Ik heb weer een goed gevoel met de motor wat ik een lange tijd heb gemist. Ik weet dat ik snel genoeg ben om mee te vechten voor de punten en dat ga ik proberen bij de volgende wedstrijd in Most. (11-13 juni) 

 

Met dank aan Ten Kate die mijn startproblemen hebben opgelost en Jasper, Leon, Henny, mijn sponsoren en mijn vader voor dit mooie weekend! 

 

Foto's; Damon Teerink & IDM.de / Dino Eisele

 

- Mieke