Wintertraining op Kartodromo Valencia!


Links; Bo Bendsneyder, Jos Koelewijn, Gé Ligtermoed, Daan Harms, Loran Faber, Colin Velthuizen, Mieke Abbink, Pepijn Bijsterbosch en Daan Booij.
Links; Bo Bendsneyder, Jos Koelewijn, Gé Ligtermoed, Daan Harms, Loran Faber, Colin Velthuizen, Mieke Abbink, Pepijn Bijsterbosch en Daan Booij.

Op 10 januari zijn we afgereisd naar Spanje om daar 3 dagen te trainen, althans... Dat was de planning:) 

We vlogen s'ochtends al om 6 uur, zodat we meteen ná aankomst konden rijden. 
De eerste dag moest ik heel erg wennen aan de nieuwe motor, maar al gauw werden we goede vrienden. 

De tweede dag ging wat minder soepel.
Ik had wat last van de voorkant, want hij stuiterde heel erg als ik de bocht uit kwam. 
De tweede sessie van de ochtend was al afgevlagd, maar ik wou toch nog even hard door, want het ging super goed en ik had de drive er nog in:) 
Maar ik raakte mijn voorwiel kwijt en meteen was ik weg... De schade viel gelukkig mee, maar de gashendel was wel kapot. 
Stom genoeg hadden we dit niet meegenomen naar Spanje, dus hebben we de hele dag de stad afgezocht naar een gashendel voor de Yamaha. Mooi hoor, Valencia...
Nergens was een gashendel te krijgen. Na 3 uur zoeken en ergeren kwamen we bij een heel klein winkeltje aan, ze hadden het onderdeel niet op voorraad. Maar er stond nog een Yamaha in de winkel, en ja, we hebben daar de gashendel afgehaald! 
Helaas heb ik donderdag niet meer kunnen rijden maar gelukkig hadden we de vrijdag nog! 


Dag 3

Gelukkig kon ik weer rijden, maar ik liep natuurlijk achter op degene die gisteren wil gereden hebben. Meteen aan de bak dus...
En dat ging best goed! Ook met het idee in het achterhoofd dat dit de laatste dag zou zijn.
Ik bleef een beetje op hetzelfde niveau rijden, totdat Bo Bendsneyder opeens voor me zat. Meteen had ik er 2 seconden af! 

 

 


Het was een hele mooie dag, maar toch waren we niet helemaal tevreden over het weekend.. Jammer van de donderdag.. Dus hebben we besloten er nog 2 dagen langer te blijven!  In deze 2 dagen heb ik heel veel geleerd, en mij vooral kunnen focussen op de rijstijl, beheersing van de motor en het agressieve rijden! 

Op zaterdag en zondag is het een stuk drukker en het ging meteen heel goed in de ochtend. 
Wel waren er een paar problemen met de motor; in elke sessie na ong. 10-12 ronden sloeg de motor af. We konden maar niet vinden wat de oorzaak was. We hebben de hele motor uit elkaar gehaald maar niks kunnen vinden. De sessie was al begonnen en we hadden de motor net klaar, alleen we hadden er dus geen bandenwarmers op... Dat was bekend dus ik deed heel rustig aan, maar koude slicks zijn niet zo handig.
Ik gaf heel ietsjes gas in de 2e bocht en toen gleed de achterkant zo onder mij weg. Een leer momentje dus, ga nooit met koude slicks weg:) Gelukkig geen schade en ik kon meteen weer door. 

 

Ik ben zeer tevreden over deze week en is zeker voor herhaling vatbaar, een heel mooi clubje bij elkaar, bedankt! 
Bekijk ook de foto`s!

 

- Mieke Abbink