Mooi weekend in Assen tijdens het IDM


IDM Assen, wat een leerzaam weekend! Na een goed verlopen GAMMA Racing Day hadden we al weer het één na laatste IDM weekend op het programma staan. 

Vrijdagochtend waren er twijfelachtige omstandigheden, het had geregend maar begon langzaam op te drogen. Met hoge verwachtingen ging ik de eerste training in. Helaas had ik helemaal geen vertrouwen en trapte ik er geen goede tijden uit. Gauw vergeten... Ook over de tweede training was ik niet tevreden, het was droog maar ik kwam niet goed in ritme. Later op de dag was de eerste kwalificatie. Ik reed veel alleen en kon niet de verwachtte tijden rijden, tot in de laatste ronde. Een snelle rijder kwam mij voorbij en kon goed aanpikken, meteen was ik 2 seconden sneller dan de voorgaande rondes! Ook mijn persoonlijke record aangescherpt met 0,7 seconde :) 
Voorlopige startpositie; P16.

Op zaterdag hadden we de tweede kwalificatie, het was nog even afwachten of het droog zou blijven, dus in het begin meteen aanzetten. Ik had moeite om op gang te komen en raakte ik de aansluiting kwijt met de snellere jongens. Daarom ging ik met nog een paar minuten op de klok naar binnen en wachtte ik op de snelste rijders. Helaas gingen hun ook in de remmen en heb ik geen volle ronde achter hun kunnen rijden. Starten van de 18e positie. 

De twee races werden op zondag verreden, een druk programma, want s'ochtends hadden we ook nog een warm-up. s' Nachts had het geregend dus de baan was nog niet helemaal droog. 

Race 1 

Mijn start was goed en ik kon meteen mee met een snelle groep, later in de wedstrijd kwam ik met iemand in gevecht en raakte ik de aansluiting kwijt. Mijn rondetijden waren net zo snel als de groep voor ons en ik reed ook een nieuw persoonlijk record, 1:56.497! Weer 0,3 seconden sneller dan ooit. In de laatste ronde lag ik op kop van de groep maar werd ik ingehaald onder een gele vlag. Ik kon hem in de laatste bocht ook niet meer terugpakken omdat daar de gele-vlag situatie was. Toch gefinisht op de 14e plek en p13 voor de punten. 

Race 2

Het was nog even spannend of we onderweg regen zouden krijgen, gelukkig was het niet meer dan een paar druppels. Ook mijn start was in de tweede race goed en ik kon weer meteen mee. We vormden meteen een groepje, maar de rondetijden lagen veel hoger dan wat we konden. Dit kwam door de vele gevechten, toch was ik niet goed geconcentreerd en dat kon je ook merken in mijn rijgedrag. In de laatste bocht werd ik uitgeremd door twee rijders en ik kon ze niet meer terugpakken, balen... Ik kwam als 16e over de streep en als 15e voor de punten. Jammer, maar het was wel een mooie race. 

We moeten de goede dingen er uit halen en ik kijk uit naar de volgende en tevens laatste race van het seizoen in Hockenheim op 27/28/29 september! Met dank aan Henny Boerman, Leon Bovée, Geert en Anneke van der Tuuk, mijn vader en familie voor de hulp dit weekend. 

 

Foto's ; Geert van der Tuuk, Damon Teerink, Henk Teerink, Erik de Ruijter, Ronald Woest en Dino Eisele!

 

Klik hier voor meer foto's!