IDM Assen, back in business..


IDM Assen, back in business... 
Van mijn val in Schleiz ben ik niet echt opgeknapt. Zowel de trainingen als de wedstrijden gingen heel matig de laatste weken. We hadden een extra trainingsdag voorafgaande aan het IDM in Assen gepland, na een dag rijden zat ik nog 4 seconden van mijn PR af. Het ritme wou maar niet terugkomen, onbewust voorzichtig, krampachtig en lichte paniek...

Op donderdag zijn we in Den Haag bij Kabuto Helmets geweest, super blij met mijn nieuwe helmen begon ik vrijdag ochtend aan de eerste vrije training. Dank aan Niek de Vries!
Het was goed nat en ik moest dus erg wennen, later in de middag droogde de baan heel snel op. Wij waren dan ook de enige met slicks op de wielen en dat was een goede strategie! Toen ik de baan op reed waren er nog maar een paar natte plekken en de rest kon alweer wisselen:) Hierdoor had ik net een paar ronden meer om aan deze omstandigheden te wennen. 

Op zaterdag hadden we twee kwalificaties, p18 getraind. Niet heel bijzonder maar mijzelf redelijk tevreden, het verschil met mijn PR was nog maar 1.5 seconde. De eerste wedstrijd begon met een dramatische valpartij bij de start, gelukkig kon ik de ellende ontwijken en reed een eenzame race op p12. In de tweede race had ik het moeilijker, ik in de eerste ronden weer wegrijden van mijn directe concurrenten, maar met nog 5 ronden te gaan werd de wedstrijd stilgelegd door een rode vlag situatie. Bij de herstart kon ik mij niet losrijden van dezelfde rijders en we kwamen in een mooi gevecht terecht. Mijn ronderijd ging weer een seconde naar beneden en ik won het gevecht in de groep. P10, een halve seconde van mijn PR af, ik kon eindelijk weer genieten op de motor!   

Het hele weekend was gewoon goed, op de baan maar ook daarnaast hebben we met veel plezier de kids Happy Smile een leuk weekend bezorgd, heb ik de grote baas van Damen Leathers eens ontmoet en een paar persoonlijke sponsoren ontvangen, kortom... Top!

 

Met dank aan het team, familie Otten voor de gezelligheid, Geert van der Tuuk, Bert van Dalen, Wim Echten, Henk-Jan Laning, Jan Timmerman, Damon Teerink en Jan van Kooten voor de foto`s en familie Iwema voor de support!

Op naar de laatste wedstrijd van het seizoen op 28/29/30 september in Hockenheim!

 

Bekijk ook de foto`s! 

 

- Mieke Abbink