Mooi weekend in Hockenheim, de laatste race van het seizoen!


IDM Hockenheim, alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2020. Op vrijdag hadden we twee vrije trainingen en één kwalificatie. Het was koud, gelukkig wel droog. De trainingen gingen redelijk goed maar ik moest nog wel een stapje maken, helaas net voor de kwalificatie had ik veel problemen met mijn diabetes en kon ik mij moeilijk concentreren. P29 op de start grid. Zaterdag hadden we nog een kwalificatie maar de omstandigheden waren barslecht. 

 

Zondag hadden we twee wedstrijden. Ik was erg gespannen, je wilt niet achteraan rijden. Mijn start hadden we vóór het weekend veel geoefend en deze ging dan ook een stuk beter! Ik kon meteen een paar man in de eerste ronde pakken en we zaten in een mooi groepje van 8 rijders. Strijdend voor de 15e plek, continu stuivertje wisselen met een paar mooie uitremacties. In de laatste ronde lag ik op kop, maar ik maakte een foutje, 2 man haalde mij in en ik kwam als 17e over de streep. Tijd verbeterd en toch redelijk tevreden over mijn optreden. Zonder gastrijder werd ik 16e, net geen top 15, wat het doel was. Maar ik moet er ook rekening mee houden dat doelen soms gewijzigd moeten worden en haalbaar zijn. 

De tweede race was ik nog zenuwachtiger, het is nu of nooit. Ook deze start ging goed en we creëerden weer hetzelfde groepje als in race 1. Deze keer waren de gevechten nog gaver en daar heb ik zeker wat van geleerd. Tot de laatste bocht lag ik op kop, om die positie te houden reed ik de lijn wat krapper. Daar wordt je exit minder door en net op het rechte stuk kwam iemand mij toch voorbij. Met 0,05 seconden achterstand eindigde ik op P19. 

 

Het was zeker niet mijn seizoen, ik was veel sneller dan vorig jaar op elk circuit, maar het niveau van het IDM is enorm gegroeid. Hopelijk kunnen we snel weer trainen, de vraag is of we naar Spanje kunnen deze winter. Ik kijk in ieder geval uit naar volgend jaar! 

- Mieke

Bekijk hier nog meer foto's!