Geen races door val in Most

Voor de tweede week van juni stond IDM Most op het programma, een circuit net over de grens van Tsjechië. Voor mij een lastig circuit met langzame bochten en slecht asfalt. 

Vrijdag had ik met de trainingen goede tijden neergezet. Ik was meteen al 2 seconden sneller dan mijn PR in 2019. Toch had ik moeite met verschillende bochten en hebben we wat aanpassingen gedaan op gebied van gearing en vering. Ik ging sneller maar toch niet tevreden over mijn techniek. We hebben samen met Jasper en Leon hier veel aan gewerkt gedurende trainingen om nog een stuk van mijn tijden in de kwalificatie af te schrapen.

In de eerste kwalificatie had ik mijn tijd vors verbeterd, helaas werd dit niet beloond, alle tijden liggen enorm dicht op elkaar. Wat ook een voordeel is, twee tienden sneller en je staat al een rij naar voren. In de tweede kwalificatie moest het dan gebeuren, de laatste 10 minuten had ik een goed sleepje van top-5 rijders, maar helaas ging dit mis... Een rijder voor mij vloog buiten de baan, om de motor op te vangen stuurde hij terug de baan op, waar ik reed.. Ik kon hem niet ontwijken en eindigde in de grindbak. De val was op hoge snelheid en ik moest naar het ziekenhuis, daar hebben ze constateert dat ik mijn ribben zwaar gekneusd heb. 

Zondag ochtend heb ik het in de warm-up wel geprobeerd, maar ná 2 rondes kon ik geen kracht meer zetten en moest ik helaas stoppen. Ik baalde verschrikkelijk, maar dit hoort er ook bij.. 

Voor nu hebben we gelukkig precies 6 weken rust tot de volgende wedstrijd in Schleiz. Ik hoop dan weer fit aan de start te verschijnen. 

 

Foto's: Damon Teerink & IDM Dino Eisele

 

- Mieke