Taai weekend in Schleiz, toch tevreden!


In het tweede weekend van juli zijn we afgereisd naar het Oost-Duitse stratencircuit Schleiz om te trainen voor de IDM wedstrijd op 26-28 juli. Het weekend bestond uit drie dagen training en met twee wedstrijden. Na wat kleinigheden met de R3 zijn we even bij Ten Kate op de testbank gegaan, alles weer pico bello! Ik heb veel moeite met de baan Schleiz, daarom dit weekend dus veel rondjes rijden. We hebben veel uitgeprobeerd met de vering en dat leverde goede resultaten. 

Het weer viel niet mee, heel veel regen en af en toe droog. Meestal heb ik veel moeite met de regen, maar eigenlijk ging het meteen goed! Ik kwalificeerde bij als 7e met een startveld van 35 man. In mijn eigen klasse stond ik op P3, vlak achter Colin Velthuizen, de IDM topper. 

Op zaterdag hadden we gelukkig de hele dag droog en dus de gelegenheid om dingen uit te proberen. Colin en zijn teammaten zijn te snel om aan te pikken. In de wedstrijd had ik een goede start en kon even aanhaken, helaas kwam er een dikke superbike tussen waardoor ik de aansluiting verloor. Wel 3 seconden sneller dan vorig jaar maar er zijn nog veel verbeterpunten! 

Op zondag hadden we volle bak regen, s 'ochtends hadden we een warm-up van tien minuten. Ik zat lekker in mijn vel en op de motor. Heel veel vertrouwen en dat kon je ook aan de tijden zien! Ik was de snelste van mijn klasse, helaas had ik net iets te veel gas en verloor ik de achterkant in een bocht waar je vol 6 gaat. Ik rolde van boven naar beneden (de AlpineStar Damen airbag werkt:). Gelukkig weinig schade, maar mijn duim werkte niet mee. Ik kon hem niet meer bewegen doordat de pees geen ruimte kreeg. 

Helaas heb ik de 2e wedstrijd niet mee kunnen rijden, zonde, want er zat wel een podiumplek in!

 

We moeten de positieve dingen er uithalen en vol vertrouwen het tweede IDM weekend ingaan. 

 

IDM Schleiz

Op de eerste dag was het gloeiend heet, we reden twee trainingen en deze gingen redelijk. Gestart met de tijden waar mee we geëindigd zijn. Toch niet helemaal tevreden, maar ik weet waar ik het liet liggen.

S 'avonds hebben we, met dank aan Johan Luyten, de slipper Clutch in de Yamaha gemonteerd. Hierdoor kan ik makkelijker terugschakelen en gaat alles minder agressief. 

Zaterdagochtend hadden we twee kwalificaties. De eerste liep helaas niet zoals gepland, na 1 rondje had ik problemen met de koppeling en kon niet meer verder rijden. 

Dan in de tweede kwalificatie maar een tijd zetten... Ook dat ging niet zoals verwacht, mijn suikerspiegel was te laag en ik had geen concentratie. Starten van p20...

De wedstrijd ingegaan met het idee "niets te verliezen hier". Dit was goed gedacht, ik vond na 4 rondjes eindelijk een sneller ritme en kon me opwerken naar P13. Mijn uitrem-actie in de laatste chicane liep helemaal fout en ik moest rechtdoor... 20 seconden straf aan mijn broek, nou ja, goede race en eindelijk betere rondetijden. De tweede wedstrijd op zondag gewoon weer hetzelfde, niks te verliezen dacht ik en de eerste ronde 4 man te pakken. Al snel een rode vlag en bij binnenkomst pits was er een steen door mijn koeler gegaan en spoot het water vol op de remklauw, einde oefening... Op naar Most, nieuw circuit voor mij dus weer veel rondjes rijden! 

 

Klik hier voor meer foto's